Lef is Leven

Hoe klinkt dit?

Ik las dit ergens en dacht wauw, er gaat iets door me heen als ik dit lees en nu opschrijf.

Bij lef zie ik de kleur rood, oranje, geel voor me en ook blauw van de zee. Ik voel spanning in rood, geel voor openheid,jezelf onderscheiden, en dan blauw voor de rustige en heftige golven tussendoor.

Toen ik op de lagere school zat was ik gek op kleding, en vooral kleuren bij elkaar zoeken en net even iets andere toon uitdragen. Toen ik naar de eerste dag van de middelbare school ging, wil er even bij vertellen dat ik in een nogal dure wijk in Amsterdam ben opgegroeid, dat merk je als kind natuurlijk helemaal niet, gelukkig.  

 Ik had een korte paarse ribbroek afgeknipt tot de knie, daarboven een paars katoenen t’shirt met lange mouwen lekker strak, daarover heen had ik een oranje mouwloos geribbeld shirtje aangetrokken. Toen nog sokken in twee kleuren 1 paars en 1 oranje  om het passend te maken.

En toen kwamen mijn schoenen, dit waren Boerenklompen, die van de echte boeren. De één, ja je raad het al Oranje en de andere Paars.

Zo liep ik mijn eerste dag het schoolgebouw in. Een kakbuurt en dan kom ik boerin Anneke. Als ik nu terugdenk deed ik dat omdat ik dat zo voelde, daardoor kon ik dit.

Voor een Amsterdam Zuid, en dan de Beethovenstraat, Apollolaan, kwam dit beetje gek over.

Kreeg heel veel leuke en minder leuke reacties.

Mijn moraal in dit verhaal is , dat je jezelf mag laten zien hoe je bent en voelt, ongeacht wat een ander denkt of ziet in jou.

Misschien begrijp ik mijn missie hierdoor nu beter doordat ik hier weer aan terug denk. Pips zijn in de ogen van de maatschappij anders, terwijl ze zelf willen laten zien wie ze zijn en wat ze kunnen. Gewoon 

zijn om wie en wat je bent.

Lef Tonen.

Kan ik door te communiceren met de buitenwereld en mijn binnenwereld, door open te zijn naar anderen, mijn verhaal over Pips vertellen, daardoor samenwerkingen aangaan, samen werken aan meer rechtvaardigheid en uitzoeken waar zit de pijn, mijn pijn, pijn van mijn klanten, voelen is leven. Hier mijn kracht in zoeken en door positieve invloed de wereld een stukje rechtvaardiger maken, dat uitzoeken is voor mij mijn uitdaging. Samen bereik je veel, toch in mijn eentje kan ik ook anderen inspireren.

Ik wil voelen dat wat ik doe kan gaan onderbouwen, en onderdeel wordt van de oplossingen. Dat is leven.